Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Bij Reiki wordt er, met handoplegging of op afstand, universele energie doorgegeven.  Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld ergens een wondje hebt heelt dit vanzelf. Door Reiki te geven wordt het zelfhelende proces versterkt op een liefdevolle en zachte manier. Waardoor het wondje sneller zal gaan helen.
Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. Reiki heeft geen bijwerkingen, behalve dat het kwalen geneest of vermindert.
Een Reiki behandeling kan ook op afstand door mij worden gegeven. Je bent dan fijn in je eigen omgeving of wanneer je op reis bent en je bijvoorbeeld moe of neerslachtig bent of andere ongemakken hebt (lichamelijk en/of geestelijk).

De energie die wordt doorgegeven vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi’s) en chakra’s. Het doorgeven van deze energie kan zowel plaatsvinden door directe handoplegging als op afstand. Dit doorgeven van energie heeft een positieve invloed op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen.

Wat voel je bij Reiki?
Iedereen ervaart een behandeling anders, maar over het algemeen kan je de reiki voelen. De één voelt mijn handen warm worden of juist koud, de ander kan een tinteling voelen. Soms voel je tijdens de behandeling zelfs niets, maar pas een paar dagen later.

Reiki en reguliere gezondheidsbehandelingen gaan prima samen omdat ze elkaar versterken.
Een Reiki behandeling kan helpen bij allerlei klachten. Bij fysieke klachten als keelontsteking en allerlei soorten pijn maar ook bij emotionele en mentale klachten. Denk bijvoorbeeld aan stress, burn-out en depressie, maar ook moeheidsklachten vanwege bijvoorbeeld corona.
Daarnaast is Reiki ook heel ondersteunend bij een zwangerschap.
Neem contact op voor een persoonlijk advies.

Als je vooraf wilt aangeven of er een specifieke klachten zijn, kan ik dat meenemen en hier extra aandacht aan geven. Dit kunnen lichamelijke ongemakken zijn, maar ook bijvoorbeeld stress, burn-out of depressieve klachten.

Het verschil met Pranic Healing is dat bij Reiki de doorgegeven energie zelf haar weg vindt door het lichaam en geest van de ontvanger.

 

P.S. Een Reiki behandeling kan een medische behandeling ondersteunen, maar is nooit een vervanging hiervan. Raadpleeg daarom altijd uw huisarts bij medische klachten.